UAB "Immunitas" Privatumo politika

  • UAB „Immunitas“ (toliau – „mes“ arba „Duomenų valdytojas“) gerbia Jūsų privatumą ir įsipareigoja saugoti jį laikydamiesi šios Privatumo politikos (toliau – „Politika“). Šia Politika mes siekiame išsamiai informuoti Jus apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą, nesvarbu, ar bendraujate su mumis susitinkant asmeniškai, elektroninėmis priemonėmis (pavyzdžiui, naudojant mūsų interneto svetainę ar elektroniniu paštu) ar bet kokiu kitu Jūsų pasirinktu būdu.

    Mes įsipareigojame būti skaidrūs, pateikdami aiškią informaciją apie tai, kokie Jūsų asmens duomenys tvarkomi, tvarkymo tikslus, asmens duomenų saugojimo laikotarpį, taip pat teisinį duomenų tvarkymo pagrindą ir kitą informaciją, kurią turime pateikti pagal galiojančius teisės aktus.

    Skirkite laiko šios Politikos peržiūrėjimui ir, jeigu turėtumėte klausimų, nedvejodami susisiekite su mumis vienu iš būdų, nurodytų Politikos pabaigoje.

    Bendra informacija

    UAB „Immunitas" yra interneto svetainės www.immunitas.lt valdytoja.

    Duomenų valdytojo rekvizitai:

    UAB „Immunitas"

    Juridinio asmens kodas: 305423459

    PVM mokėtojo kodas: LT100012892213

    Adresas: M. Daujoto g. 17A-1, LT-00193 Palanga

    El. paštas: info@immunitas.lt

    Patvirtiname, kad Jūsų duomenys bus renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų, bus taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad mūsų surinkti duomenys apie svetainės lankytojus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir/ar pakeitimų. Duomenų valdytojo darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos įskaitant ir informacijos apie svetainės/socialinio tinklo paskyrų lankytojus.

    Asmenys, kurie yra jaunesni negu 14 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 14 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

    Taisyklėse vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES).

    Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte šią Politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami šią interneto svetainę, sutinkate su čia aprašytomis sąlygomis. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome nesilankyti mūsų svetainėje, nesinaudoti jos turiniu ir/ar mūsų paslaugomis.

    Kokius duomenis mes renkame?

    · Informacija, kurią pateikiate savo noru: kai užsiregistruojate mūsų svetainėje tiesiogiai arba pasinaudojant trečiųjų šalių teikiamomis paslaugomis (Facebook, Google ir pan.), atsiunčiate mums elektroninį laišką, susisiekite su mumis per trečiųjų šalių programas (Facebook, Instagram ir t.t.), konsultuojatės raštu, žodžiu ar kitokiomis priemonėmis su mūsų darbuotojais dėl parduodamų produktų ir/ar teikiamų paslaugų, užsiprenumeruojate naujienlaiškių siuntimo paslaugą, pasinaudojate komentarų funkcija internetiniame puslapyje, susisiekiate su mumis bet kuriuo kitu būdu ir savanoriškai pateikiate informaciją apie save. Tai gali būti Jūsų vardas, pavardė, slapyvardis, fizinis adresas, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, bankinio pavedimo informacija. Taip pat ir detales, tokias kaip lytis, amžius, pareigos, gyvenamoji vieta, pirkimo istorija ir kita demografinė informacija.

    · Informaciją, kurią renkame automatiškai: kai naudojatės mūsų teikiamomis paslaugomis, naršote mūsų internetinėje svetainėje mes renkame informaciją apie internetinės svetainės aplankytus puslapius ir kitą naršymo, veiklos istoriją ir statistiką. Tai gali būti jūsų IP adresas, įrenginio operacinė sistema, naršyklės ID, naršymo veikla ir kita informacija susijusi su Jūsų veikla internetinėje svetainėje ar kitomis mūsų teikiamomis paslaugomis. Dalį informacijos surenkame iš registrų failų, taip pat slapukų ir kitų sekimo technologijų pagalba. Apie mūsų naudojamus slapukus ir kitas technologijas plačiau galite sužinoti Slapukų politikoje.

    · Informaciją, kurią gauname kai Jūs pasinaudojate mūsų paslaugomis: atlikdami užsakymą internetinėje svetainėje, Jūs pateikiate savo vardą, pavardę, telefono numerį, registracijos adresą ir pristatymo adresą, bankinio pavedimo informaciją, detales, tokias kaip lytis, amžius ir kita Jūsų pačių atskleista informaciją. Taip pat, užsiregistruodami mūsų internetinėje svetainėje, Jūs pateikiate savo elektroninį paštą, vardą, pavardę, ir nurodote savo gimimo datą, kuri mums reikalinga, kad įsitikintume, kad esate ne jaunesnis nei 14 metų amžiaus ir turite teisę pagal LR įstatymus būti registruotas mūsų bendruomenės narys.

    · Slapukai: mes ir mūsų partneriai naudoja įvairias technologijas informacijos apie svetainės naudojimo statistiką bei naršymo veiklą rinkti, tai gali būti tokio technologijos kaip slapukai arba panašaus pobūdžio technologijos, tokios kaip pikseliai arba tinklapio indikatoriai internetinio puslapio tendencijų analizei, puslapio administravimui, nuasmenintos demografinės informacijos statistikai apie internetinio puslapio lankytojus, todėl gaunama informacija mes negalime identifikuoti konkretaus asmens. Kiekvienas lankytojas savo interneto naršyklėje gali valdyti ir atsisakyti kaip naršyklė priima arba nepriima nei vieno slapuko. Mes savo internetinėje svetainėje naudojame savo slapukus kartu su trečiųjų šalių slapukais, norėdami užtikrinti internetinės svetainės pilną funkcionalumą bei rinkodaros tikslais, norint Jums parodyti kitose platformose (Google, Facebook, Instagram) parodyti specializuotus pasiūlymus Jums.

    Kur mes naudojame jūsų duomenis?

    · Pardavimo sutarties su Jumis vykdymui: atlikus užsakymą arba pasinaudojus teikiamomis paslaugomis.

    · Sisteminių laiškų siuntimui: laiškai susiję su Jūsų užsakymu, privatumo politikos pakeitimą, informacija susijusia su elektroninės svetainės veikla, sisteminiai laiškai, susiję su vartotojo paskyra, atnaujinimus ir kita ne reklaminė informacija.

    · Komunikacijai su Jumis apie Jūsų paskyrą, užsakymus ir teikti klientų aptarnavimo paslaugai.

    · Apsaugoti Jūsų ir mūsų bei trečiųjų šalių teises ir privatumą.

    · Siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus: teismui, antstoliams ar kitoms institucijoms kurioms privalome perduoti duomenis vadovaudamiesi teisėtais LR įstatymais.

    · Teikti Jums automatinius, specialializuotus pasiūlymus pagal Jūsų interesus, peržiūrėtus produktus ir naršymo istoriją.

    · Tiesioginės rinkodaros tikslais: jeigu savanoriškai pateikiate savo elektroninį paštą užsiprenumeruodami naujienlaiškį, mes įtraukiame Jus į savo duomenų bazę ir nurodytu elektroniniu paštu kelis kartus per mėnesį siunčiame Jums specialius pasiūlymus, akcijas, naujienas ir kitą, mūsų manymu, naudingą informaciją. Taip pat, turėdami Jūsų elektroninį paštą savo duomenų bazėje, jei esate registruotas vartotojas ar darydami užsakymą jį įvedėte, tačiau užsakymo neatliko iki galo, mes Jums atsiųsime vienkartinį priminimą apie Jūsų paliktą krepšelį. Naudodami slapukus mes taip pat galime rinkti informaciją tam, kad teiktume tam tikrai naršyklei skirtą reklamą ar turinį, sukuriant skirtingas tikslines grupes.

    · Trečiųjų šalių paslaugų tiekimui: norint pristatyti Jums užsakytas prekes, mes naudojame trečiųjų šalių paslaugas pagal Jūsų pristatymo būdo pasirinkimą, todėl Jūsų pateiktus pristatymo duomenis, tokius kaip vardas, pavardė, pristatymo adresas, telefonas, pateikiame atitinkamai įmonei, kuri naudoja Jūsų duomenis pagal jų privatumo politiką. Prenumeruodami naujienlaiškį Jūsų elektroninis paštas perduodamas naujienlaiškių siuntimo paslaugos tiekėjui. Jūsų bankinė informacija, pinigų pavedimai ir kita atsiskaitymo informacija ir perduodama naudojantis trečiųjų šalių paslauga, išskyrus tuos atvejus, kai pavedimą atliekate patys, prisijungę prie savo banko. Su kiekvienos įmonės, kuriai perduodame tam tikrus Jūsų asmens duomenis, asmens duomenų privatumo politiką galite susipažinti jų internetiniame puslapyje.

    Ką darome, kad apsaugotume Jūsų informaciją?

    Įdiegėme protingas bei atitinkamas fizines ir technines priemones, kad apsaugotume informaciją, kurią renkame turinio/paslaugų teikimo tikslais. Tačiau nepamirškite, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų Jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs.

    Kiek laiko saugosime Jūsų asmens duomenis?

    Jūsų asmens duomenis saugosime tiek, kiek reikia nustatytam tikslui pasiekti. Pasiekus nustatytą tikslą, Jūsų asmens duomenys ištrinami, išskyrus tuos atvejus, kai teisės aktai įpareigoja mus saugoti informaciją mokestiniais tikslais arba duomenys gali būti reikalingi ikiteisminiam tyrimui atlikti, tačiau bet kokiu atveju saugojimo laikotarpis bus neilgesnis negu 10 metų. Pasibaigus šiam terminui, duomenys bus ištrinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti.

     

    Paprastai asmens duomenys saugomi tokiais terminais:

    Asmens duomenys

    Saugojimo laikotarpis

    Apmokėjimo ir pirkimo užsakyme esantys duomenys

    10 metų po mokėjimo operacijos

    Kandidatų į laisvas darbo vietas pateikti duomenys

    6 mėnesiai po atrankos pabaigos

    Rinkodarai naudojami asmens duomenys

    Kol esate mūsų aktyvus klientas ir dar 2 metai po paskutinio Jūsų apsilankymo pas mus ar aktyvaus veiksmo mūsų svetainėje

    IT sistemų įrašai (logai)

    Bent jau vienerius metus

    Analitikos duomenys

    Paprastai šie duomenys yra renkami automatiškai jums naudojantis svetaine ir anonimizuojami/subendrinami netrukus po gavimo.

    Jūsų teisės

    Duomenų subjektas, kurio duomenys tvarkomi Duomenų valdytojo veikloje, priklausomai nuo situacijos, turi šias teises:

    · Žinoti (būti informuotas) apie savo duomenų tvarkymą (teisė žinoti).

    · Susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi (teisė susipažinti).

    · Reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti asmens neišsamius asmens duomenis (teisė ištaisyti).

    · Savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) (teisė sunaikinti ir teisė „būti pamirštam“).

    · Teisę reikalauti, kad asmens Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių (teisė apriboti).

    · Teisę į duomenų perkėlimą (teisė perkelti).

    · Teisę bet kuriuo metu nesutikti su savo asmens duomenų tvarkymu, kai toks duomenų tvarkymas vykdomas viešo intereso labui arba tvarkyti duomenis būtina siekiant teisėtų duomenų valdytojo arba trečiosios šalies interesų. Norint duomenų valdytojui tvarkyti asmens duomenis, jam tenka pareiga įrodyti, jog duomenys tvarkomi dėl įtikinamų teisėtų priežasčių, kurios yra viršesnės už duomenų subjekto interesus (teisė nesutikti).

    · Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

    Mes galime nesudaryti Jums sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

    Jūsų teisės bus įgyvendintos prieš tai patvirtinus jūsų tapatybę gyvai arba elektroniniu parašu.

    Jūsų teisė

    Tam tikri apribojimai

    Žinoti (būti informuotas) apie savo duomenų tvarkymą (teisė žinoti)

    Jūs turite teisę prieš jūsų asmens duomenų tvarkymo pradžią gauti informaciją, apie duomenų tvarkymą glausta, paprasta ir suprantama kalba.

    Susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi (teisė susipažinti)

    Ši teisė reiškia:

    • Patvirtinimą, ar mes tvarkome Jūsų asmens duomenis;
    • Jūsų tvarkomų asmens duomenų sąrašo pateikimą;
    • Tikslų ir teisinio pagrindo jūsų duomenų tvarkymui pateikimą;
    • Jūsų asmens duomenų gavimo šaltinio pateikimą;
    • Informaciją ar taikomas profiliavimas;
    • Duomenų saugojimo laiko pateikimą.

    Nustačius Jūsų tapatybę, pateiksime Jums aukščiau išvardintą informaciją, su sąlyga, kad tai nepažeis kitų asmenų teisių ir laisvių.

    Reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti asmens neišsamius asmens duomenis (teisė ištaisyti)

    Taikoma jeigu mūsų turima informacija yra neišsami arba netiksli

    Savo duomenis sunaikinti (teisė „būti pamirštam“)

    Taikoma, jeigu:

    • mūsų turima informacija nebereikalinga nustatytiems tikslams pasiekti
    • duomenis tvarkome remiantis Jūsų sutikimu ir Jūs sutikimą atšaukiate

    · duomenis tvarkome teisėtų interesų pagrindu, ir, po Jūsų prašymo, nustatoma, kad Jūsų privatūs interesai viršesni

    • informacija gauta neteisėtu būdu

    Sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą)

    Ši teisė gali būti įgyvendinta tam laikotarpiui, kol mes analizuosime situaciją, t.y.:

    • jei Jūs ginčijate informacijos tikslumą

    · jei Jūs prieštaraujate asmens duomenų tvarkymui, kai tai vykdoma teisėtų interesų pagrindu

    · mes naudojame informaciją neteisėtai, tačiau Jūs prieštaraujate, kad ji būtų ištrinta

    · informacija mums nebereikalinga, tačiau Jūs reikalaujate ją saugoti dėl teisminio ginčo

    Reikalauti, kad asmens Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių (teisė apriboti)

    Jūs galite neleisti mums naudoti savo asmens duomenų tiesioginės rinkodaros tikslu

    Teisė į duomenų perkėlimą

    Ši teisė gali būti įgyvendinta, jeigu Jūs pateikėte savo duomenis ir mes juos tvarkome automatiniu būdu remdamiesi Jūsų sutikimu arba su Jumis sudaryta sutartimi

    Teisė nesutikti

    Ši teisė gali būti įgyvendinta, kai toks duomenų tvarkymas vykdomas viešo intereso labui arba tvarkyti duomenis būtina siekiant teisėtų duomenų valdytojo arba trečiosios šalies interesų. Norint duomenų valdytojui tvarkyti asmens duomenis, jam tenka pareiga įrodyti, jog duomenys tvarkomi dėl įtikinamų teisėtų priežasčių, kurios yra viršesnės už duomenų subjekto interesus. (teisė nesutikti)

    Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai

    www.ada.lt

    Kaip Jūs įgyvendinsite savo teises?

    Prašymą dėl aukščiau nurodytų teisių įgyvendinimo, o taip pat skundus, pranešimus ar prašymus (toliau - Prašymas) Jūs galite pateikti mums elektroniniu paštu: info@immunitas.lt, paštu veiklavietės adresu: Jonavos g. 7, Kaunas, LT-44192, arba atvykus pas mus.

    Atsakymą į Jūsų Prašymą mes pateiksime ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų nuo Prašymo gavimo dienos. Išimtiniais atvejais, reikalaujančiais papildomo laiko, mes, Jums apie tai pranešę, turėsime teisę pratęsti prašomų duomenų pateikimo ar kitų Jūsų Prašyme nurodytų reikalavimų išnagrinėjimo terminą iki 60 (šešiasdešimties) kalendorinių dienų nuo Jūsų kreipimosi dienos.

    Slapukai, signalai ir panašios technologijos

    Šioje Politikoje terminą „slapukai“ naudojame slapukams ir kitoms panašioms technologijoms, pavyzdžiui, pikselių žymoms (angl. „Pixel Tags“), žiniatinklio indikatoriams (angl. „Web Beacon“), tinklo duomenų rinkėjams (angl. „clear GIF“) apibūdinti.

    Jums besilankant mūsų interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.

    Slapukai, naudojami mūsų interneto svetainėje:

    Pavadinimas

    Laikotarpis

    Tikslas

    XSRF-TOKEN

    Iki svetainės uždarymo

    Slapukas yra naudojamas sesijos informacijai saugoti

    _ga

    2 metai

    Slapukas naudojamas lankytojui atpažinti ir svetainės lankomumui sekti per per „Google Analytics”

    _gat

    10 min

    Slapukas yra naudojamas svetainės lankomumui sekti per „Google Analytics”, taip pat naudojamas svetainės krovimo greičiui nustatyti.

    _gid

    24 val.

    Slapukas yra naudojamas svetainės lankomumui sekti per „Google Analytics” ir svetainės lankytojui atpažinti

    _hjIncludedInSample

    Iki svetainės uždarymo

    Slapukas yra naudojamas svetainės lankomumui sekti per „Hotjar” ir svetainės lankytojui atpažinti

    fr

    3 mėn.

    Slapukas suteikia užšifruotą „Facebook” ID ir naršyklės ID, naudojamas reklamos tikslais

    laravel_session

    Iki svetainės uždarymo

    Slapukas yra naudojamas lankytojo sesijos svetainėje informacijai saugoti

    Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

    Tačiau nepamirškite, kad kai kurios paslaugos gali būti sukurtos taip, kad veiktų tik su slapukais, o juos išjungę, jų arba tam tikrų jų dalių naudoti nebegalėsite.

    Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėse yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės.

    Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad mūsų socialinių tinklų paskyroms taikomi atitinkamo socialinio tinklo slapukų politika.

    Kokie yra asmens duomenų apsaugos principai, kurių mes laikomės?

    Rinkdami ir naudodami Jūsų mums patikėtus, o taip pat iš kitų šaltinių gautus asmens duomenis, mes laikomės šių principų:

    · Jūsų asmens duomenys tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu (teisėtumo, sąžiningumo ir skaidrumo principas).

    · Jūsų asmens duomenys renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu (tikslo apribojimo principas).

    · Jūsų asmens duomenys yra adekvatūs, tinkami ir tik tokie, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi (duomenų kiekio mažinimo principas).

    · Tvarkomi asmens duomenys yra tikslūs ir prireikus atnaujinami (tikslumo principas).

    · Jūsų asmens duomenys yra laikomi tokia forma, kad asmens tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi (saugojimo trukmės apribojimo principas).

    · Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (vientisumo ir konfidencialumo principas).

    Susisiekite su mumis

    Jei pastebėjote šios Politikos neatitikimą, saugumo spragą mūsų interneto svetainėje ar turite kitų klausimų susijusių su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, kreipkitės į mus vienu iš Jums patogių būdų:

    Paštu: UAB Immunitas

    Veiklavietės Adresas: Jonavos g. 7, Kaunas

    El. paštas: info@immunitas.lt

    Baigiamosios nuostatos

    Ši Politiką peržiūrimos ne rečiau, kaip kartą per dvejus metus. Atnaujinę Politiką, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus paskelbdami pranešimą mūsų svetainėje. Jei prisijungsite ar naudositės mūsų teikiamu turiniu ir/ar paslaugomis po tokio pranešimo paskelbimo, laikysime, kad Jūs sutinkate su naujais reikalavimais, nurodytais atnaujinime.

    Dokumentas patvirtintas 2020-03-09 direktoriaus įsakymu Nr. Į-021